Ovsená vanilková kaša s grilovaným banánom a kakaovým jogurtom


Na to, že je február som zistila, že som úplne vypustila ráno teplé ovsené kaše, na ktorých som vždy prežila celú zimu. Vždy keď mám chuť na sladké, tak ako prvé siaham po banáne a tak som sa na neho spoľahla aj dnešné ráno. Použila som ho tak ako do kaše tak aj priamo na ňu. K tomu kakaový jogurt a sladké combo bolo pripravené. 

Na 2 porcie budete potrebovať:
2 banány
300ml mlieka podľa chuti
hrsť mandlí
biely jogurt
kakao
med
vanilkový extrakt
mandlové lupienky
semienka podľa chuti
olej


Do hrnca dáme variť ovsené vločky s mliekom na miernom ohni až do zhustnutia na požadovanú konzistenciu. Ak treba, dolejeme viac mlieka. Medzičasom si nakrájame jeden banán na polovice a tie ešte prekrojíme pozdĺžne. Na panvicu nalejeme trošku oleja, pridáme lyžicu medu, vanilkového extraktu a v tejto zmesi ogrilujeme banány z oboch strán. Na panvici môžme na záver opiecť trošku mandle dozlatova. Ku koncu varenia kaše do hrnca pridáme jeden rozmačkaný banán, prilejeme trošku vanilkového extraktu a premiešame. Ak chcete, môžte dosladiť ale banán by ju mal dostatočne ochutiť. Kašu naservírujeme do misiek, navrch dáme ugrilovaný banán, pár lyžíc jogurtu zmiešaných s práškovým kakaom, opečené mandlové lupienky a semienka. Krásne zimné ráno!


A čo vy? Čo si pripravujete keď máte chuť sa zahriať alebo vás prepadne chuť na sladké? Som zvedavá na tipy, však kto by ho nemal rád 🙂

RELATED POSTS

2 komentáre

  1. Odpovedať

    marylka

    4. februára 2017

    Spominam si na svoj prvy a zatim aj jediny takto peceny, ci grilovany banan 😀 Ocakavala som fajny chrumkavy banan. A nebol ,:-D

  2. Odpovedať

    Kai Mitt

    6. februára 2017

    Marylka, dakujem za koment, ak chces chrumkavy banan, budes musiet pouzit ovela viac oleja a budes si ho musiet usmazit alebo ufritovat 🙂 Moj blog je zamerany na zdravsie stravovanie takze tomuto sa snazim vyhybat a hladat ine varianty 🙂 Dufam, ze chutovo bol dobry aj takto pretoze ja osobne som si v to rano celkom pochutnala.

LEAVE A COMMENT