Škoricová mliečna ryža s jablkami


Tento týždeň skúšam každé ráno nové raňajky a tento krát som sa pustila do mliečnej ryže. Vôbec som netušila ako sa robí iba viem, že kedysi dávno som si celkom išla ryžu v kelímku kupovanú v obchode. Doma sme ju vôbec nikdy nepripravovali takže som ani netušila ako sa pripravuje. Mala som pocit, že to bude niečo obtiažne a ejhľa, naopak, je to úplne simple. Vôbec som nechcela dávať recept na blog, takže spisujem ho po pamäti 😉


Na 2 porcie ( aj keď u mňa z toho nakoniec bola jedna a manželovi ostal chlieb ) budete potrebovať:
100 g bielej dlhozrnnej ryže
vodu
500-750 ml mlieka (čisté rastlinné mlieko sa mi neosvedčilo)
1 celú škoricu
2 lyžice trstinového cukru
polovicu jablka
semienka


Ryžu opláchneme pod vodou a dáme ju variť do vody v pomere 1:2 na približne 10 minút. Keď už v hrnci nebudeme mať skoro žiadnu vodu, pridáme škoricu, cukor a mlieko. Premiešame a varíme na nízkom plameni približne 30 minút alebo do požadovanej konzistencie. V polovici pridáme na malé kúsky nakrájane jablko aj so šupkou. Na ryžu však treba dávať pozor a občasne ju premiešať aby sa vám nepripálila 😉  Ozdobiť už môžte čímkoľvek, ja som použila ešte štipku škorice, trstinového cukru a chia semienka. Krásne ráno 🙂

12. novembra 2016

RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT