Ochutnajte poľskú kuchyňu s Eat Poland

Och, na tento štvrtok som sa veľmi tešila. Bola som na v lete pozvaná na poľskú večeru, nevedno kam, iba som vedela, že je projektom poľského inštitútu a Eat Poland poľského Usta magazynu. Je to séria večier v európskych hlavných mestách, prostredníctvom ktorých sa títo mladí ľudia snažia predstaviť modernú poľskú kuchyňu a kultúru mimo svojej krajiny. Super idea! A ak toto jedlo pripravované charizmatickým vegánskym kuchárom Michalom Gnilkom, ktoré sme mali možnosť ochutnať to má prezentovať, tak som sa práve stala milovníkom poľskej kuchyne! A keby len kuchyne (ak máte radi simplewear módu alebo peknú keramiku, na konci reportu nájdete zaujímavé linky 😉 

Večera sa konala v krásnom prostredí Neco estate winery v Modre. Spoločnosť mi robili milí ľudia, známi aj neznámi, mohla by som tam zostať kľudne aj do rána. A jedlo? Čo by ste povedali na bryndzové halušky s makom? Alebo porcini vývar s cestovinami plnenými pohánkou? No,ja som bola ohromne prekvapená! Fotky ale povedia viac ako moje slová, takže nechajte sa unášať tou čarokrásnou atmosférou, za ktorú ja ešte raz ďakujem 😉

Tu mala byť fotka dezertu! Dezert bol ale zjedený rýchlejšie ako som ho stihla odfotiť 🙂 Prepáčte.

3. októbra 2016

RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT