Sendvič z vajíčkovou pomazánkou a redkvičkovými klíčkami


Pred týždňom či dvoma mi prišlo od Penam zopár chlebíkov na ochutnávku. Nie som zástanca balených chlebov ale oslovilo ma, že sú vyrábané bez pridaných Éčiek. Doma mám celkom veľkého žrúta chleba a nie vždy sa mi podarí utekať do obchodu kde majú dobré nebalené chleby takže ma zaujímalo či budú stáť za to (nie,nepečiem si doma pečivo pretože neviem piecť. Ale ak ma to chcete naučiť, rada vás privítam :)) Začali sme doma ochutnávať a teda musím povedať, že nám veľmi chutil konopný a denný chlieb. Neviem prečo ale ak niečo obsahuje konope, môj manžel sa hneď chytí 😀 Obidva vydržali veľmi dlho čerstvé, chuťovo boli výborné a aj vzhľad ma celkom zaujal. Vegipan a Actipan sú tiež dobré avšak keď si dávam raz za čas chlieb, očakávam, že si ho naozaj užijem a to tieto vysokosemienkové chleby to pre mňa neznamenajú. Viem, sú zdravé a zasýtia ale však poznáte to sami, nie je to klasika. Ale ak si ich idete, určite odporúčam aj tie 😉


A keď už som spomenula to konope, rada by som vám ukázala môj objav. Veľmi podporujem všetky výrobky aj potraviny z konope, pretože je to tradičná plodina pre Slovensko a bola by som rada keby sa znova dostala do povedomia. Od Hoja Hemp mám doma super konopné vrecúško na pečivo a konečne som rada, že ho mám kam ukladať. Sáčky nemusím a v utierke mi nevydržal tak dlho ako by som si predstavovala. Ale toto vrecko je veľmi dobrá vec, chlebík ostane dlho čerstvý a nesplesnivie 🙂





A keďže poslednú dobu mám doma kopu klíčkov a snažím sa klíčiť, oslovilo ma aj ich konopné vrecúško na klíčenie. Zatiaľ som v ňom skúšala klíčiť iba mungo a teda, je to úplne jednoduché, iba prepláchnem, vytlačím vodu a nechám tak. Odporúčam.

No a teraz, máte doma kopu chlebov a klíčky, čo vymyslieť. Tak som vyskúšala novú, odľahčenú vajíčkovú pomazánku. A veru, že mi zachutila, tak pozrite na recept:
4 vajíčka
2 lyžice bieleho jogurtu
1 lyžička horčice
pár malých redkvičiek (môžte použiť aj kúsky zelených malých lístkov)
1 mladá cibuľka
šalát (ja som použila listy z červenej repy)
naklíčené redkvičkové klíčky
soľ a čierne korenie



Vajíčka uvaríme natvrdo v hrnci s vriacou vodou (8 minút). Schladíme studenou vodou a ošúpeme. Nakrájame si najemno mladú cibuľku, zopár malých redkvičiek aj s malými lístkami a vajíčka na menšie kocky. Premiešame spolu s jogurtom, horčicou a okoreníme. Na chlebík dáme šalát, vajíčkovú pomazánku, redkvičkové klíčky a znova krajec chleba. Najlepšie chutí pomazánka vychladená 😉 Alebo sme si ju doma užili aj ako šalát 🙂



Tip na záver: Sendvič si zabaľte so sebou a zjedzte na pikniku alebo niekde na cestách. Ja pri týchto príležitostiach používam obaly od Abeego. Dajú sa rôzne zložiť, umyť a znova použiť! Samozrejme pokukajte na stránke Príjemne veci všetko čo potrebujete k less waste domácnosti 😉

16. augusta 2016

RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT