Bulgurovo-fazuľová polievka

Keďže dobrá polievka nie je nikdy zlá, prihadzujem nový recept. Zaradila by som ju medzi tie extra sýte, ktorými môžte kľudne nahradiť obed alebo večeru. Normálne by som použila jačmenné krúpy ale chcela som mierne zapôsobiť na muža (niektoré obilniny proste do neho nedostanem) a tak som skúsila bulgur, ktorý má rád. Uvidíme večer čo na to povie 🙂 Za mňa je však polievka chutná, sýta a jednoduchá ako facka. Takže ak sa vám nechce nič vymýšlať, skúste ju 🙂
Na 4-6 porcií budete potrebovať:
150 g bulguru
240 g bielych fazulí v náleve
2 l zeleninového vývaru
2 mrkvy 
1 cibuľu
2 cesnaky
2 hrste špenátu
hrsť petržlenovej vňate
citrónovú šťavu (nemusí byť)
soľ
repkový olej

Nakrájajte si cibuľu s cesnakom nadrobno a  očistenú mrkvu na menšie kúsky. Do hrnca nalejte lyžicu oleja a keď bude rozohriaty vsypte zeleninu. Opekajte na nízkom plameni približne 10 minút aby zmäkla mrkva. Potom prisypte bulgur a nalejte do hrnca zeleninový vývar. Varte 15-20 minút aby bol bulgur aj mrkva mäkké. Nakoniec vložte fazuľu a špenát a ak je treba, polievku prisoľte. Servírujte do taniera, do ktorého pridáte petržlenovú vňať a môžte si kvapnúť zopár kvapiek citrónu (ale opatrne 😉

RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT