Jesenný syrový sendvič s jabĺčkom a zeleninou

Zelená farba je pre mňa synonymom zdravia a vitamínov. Už len pohľad na ňu by nás mal ukludnovať a preto si myslím, že tento sendvič je úplne perfektný na raňajky, ktoré nás majú nakopnúť do našich hektických pracovných dní. Ak si samozrejme nájdete vôbec čas sa naranajkovať (to je pre niekoho zložitejšie ako príprava celého sendviču :)) Ja si však bez toho ráno neviem ani len predstaviť, takže ja neváham a idem do toho! 🙂

Pre 1 osobu budete potrebovať:
2 tenké krajce celozrnného chleba 
cottage syr
2 plátky syru podľa chuti
ľadový šalát
rukolu, špenát alebo mladé listy šalátu
zelené jablko
uhorku
zelenú papriku
konopné semienka (nie je nutné ale odporúčam)

Samozrejme, do sendviču môžte použiť akúkoľvek zeleninu akú máte doma. Ja mávam tieto druhy cez jeseň v chladničke neustále takže moja voľba bola jasná! Odrežte si 2 tenké krajce chleba, ten spodný natrite cottage syrom a posypte ho konopnými semienkami. Naukladajte postupne listy ľadového šalátu, tenké kolieska jablka, nakrájanú papriku, 2 plátky syru a škrabkou nakrájanú uhorku. Na celú kôpku pridajte znova jablko a nakoniec listy rukoly. 

Nebolo to nič náročné a všetko sú to naše čerstvé a úžasné slovenské suroviny takže veľký prínos pre naše poľnohospodárstvo aj pre nás 😉 Ako sa hovorí, win win pre obe strany. Vďaka jabĺčku je sendvič šťavnatý, zaujímavý a mne nahrádza toľko milované paradajky z leta. Skúste si ho pripraviť a dajte vedieť ako chutil vám 😉

RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT