Ázijské rezance s kopou zeleniny a kúskami tofu

Poviem vám takto na rovinu. Nie som veľká milovníčka ázijskej a exotickej kuchyne. Nič proti tým všetkým úchvatným jedlám, po ktorých ľudia bažia po celom svete. Ja však milujem chute Európy! Ale,… Je tu jedno menšie ale. A tým sú tieto ázijské rezance, ktoré ma naučil jesť môj manžel. Cestovina so zeleninou je chutná na všetky spôsoby a tento nevynímajúc. Ingrediencie mávam vždy v chladničke a tak prichádzajú na rad keď nie je doma čo jesť alebo to niekto nemenovaný (áno, môj muž) po mne vyžaduje 😀

Pre 2 osoby budete potrebovať:
250 g ázijských vaječných cestovín
200 g tofu
1 kúsok čerstvého zázvoru veľkosti 1 cm
1 strúčik cesnaku
2 lyžice sójovej omáčky
1 lyžicu bieleho vínneho octa
1 lyžicu sezamového oleja alebo 3 lyžičky sezamu s 2 lyžičkami repkového oleja
1 mrkvu
100 g mrazeného hrášku
100 g brokolice
2 jarné cibuľky

Vybalte si tofu z obalu a položte ho na utierku alebo servítky. Navrch položte ďalší kúsok utierky a zaťažte ho. Kým si budete pripravovať ostatné ingrediencie, z tofu vysajete aspoň trošku vody. Dajte si variť vodu v jednom hrnci na cestoviny aj zeleninu. Do väčšej misy si nastrúhajte zázvor s cesnakom a pridajte 1 lyžicu sójovej omáčky, ocot a sezamový olej (ak nemáte doma sezamový olej ako ja, dajte si na rozohriatu panvicu sezam a repkový olej a chvíľku opečte, kým vám sezam nezozlatne a toto použite). Marinádu premiešajte a odložte bokom. Mrkvu si nakrájajte najemno pomocou škrabky a jarnú cibuľku na väčšie kolieska alebo ako sa vám páči 🙂

Osušené tofu si nakrájate na menšie kocky a spolu s 1 lyžicou sójovej omáčky narýchlo opečte na rozohriatej panvici a vložte do marinády. Do vriacej vody vhoďte cestoviny, brokolicu a mrazený hrášok a 3 minúty povarte (aj keď moje cestoviny mali na návode 5 minút ale mám skúsenosť, že sa rýchlo rozvaria). Po dovarení všetko spolu premiešajte v marináde a servírujte 🙂 Ak neviete na čom, určite sa inšpirujte u 50 arches, pretože ja som tak okúzlená ich krásnymi lopárikmi, že som si hneď musela zopár zadovážiť! 

RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT