Sýta kukuričná kaša s fazuľou a grilovanou zeleninou

Takže koniec leta prišiel zase skôr ako som si ho stihla poriadne užiť, klasika. Ale pre mňa to hlavne znamená rozlúčiť sa s domácimi paradajkami. Áno, priznávam, som na nich závislá 🙂 Pravdupovediac, už som sa stala závislou celkovo na zelenine ale keď nemám doma paradajky tak som hotová (moja zeleninárka mi do nich asi niečo pridáva :)) Spravme si teda tento rýchly receptík a vzdajme hold tomuto všadehodiaceho sa plodu. Milujem vás rajčinky!

Budete potrebovať pre 2 osoby:
140 g kukuričnej krupice
560 ml vody alebo vývaru
120 g fazule v konzerve alebo predvarenej
1 menšiu cuketu
2 kukurice
1 papriku
paradajky
šalát podľa chuti
jarnú cibuľku
soľ
repkový olej

Ako prvé si dajte do hrnca variť vodu na kukuricu a ak máte predvarenú fazuľu, dajte si ju ohriať. Zatiaľ si nakrájajte zeleninu na plátky alebo na kolieska, je to úplne na vás. Do vriacej vody pridajte štipku soli a dajte variť kukuricu, 5 minút bude stačiť. Po uvarení vyberte a spolu s ostatnou zeleninou, ktorú ste posypali soľou ugrilujte na rozpálenej grilovacej panvici na troške oleja (paradajky budú hotové ako prvé, tak ich vyberte a odložte bokom). V druhom hrnci si dajte variť vodu alebo si pripravte vývar a v bode varu postupne prisypávajte kukuričnú krupicu. Znížte plameň na minimum a 3 minúty nechajte povariť, sem tam premiešajte. Zelenina by už mala byť ugrilovaná, tak môžte očistiť kukuricu aby sa vám lepšie jedla 🙂 Hotovú kašu servírujeme na tanier, poukladáme navrch zeleninu, do misky naložíme šalát a ihneď podávame pretože kaša rýchlo tuhne 😉

RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT