Limonáda z bobuľového ovocia na horúce dni

Mám rada Bratislavu. Posledné 2 roky cítim veľký pokrok v tomto meste a som za to vďačná. Viem, je tu stále veľa nespravodlivosti a nedostatkov ale vidím, že ľudia chcú a bojujú za to aby sme sa pohli vpred a tento pocit mi stačí. Kedysi som chcela toto mesto opustiť no momentálne sa v ňom cítim tak spokojne, že som si kúpila bytík priamo pri centre mesta. Už sa teším ako budem mať bízko všetky tie úžasné nové bistrá (jedno mám hneď oproti bytu, napíšem recenziu), nebudem doma premýšlať či ísť alebo neísť na jogu do Medickej záhrady (pretože mi cesta zabrala 2 hodiny) a dúfam, že budem mať konečne čas aj na zabrúzdenie do nejakej komunity 🙂 Pýtate so, čo to však má s toutou ovocnou limonádou? Viac menej nič, len väčšinou keď si idem sadnúť do mesta tak si dávam červenú limonádu s bazalkou tak ma napadla takáto súvislosť a mala som chuť vám popísať moje pocity 🙂 Tak poďme na ten recept 🙂


Na 1 liter limonády budete potrebovať:
2 hrste bobuľového ovocia
1 citrón (chemicky neošetrený)
2 lyžice medu
hrsť bazalky
ľad a vodu

Toto je taký po dlhom čase recept-nerecept ale pre tých, ktorí ho chceli pridávam postup 🙂 Ovocie umyte, pár bobulí dajte nabok a ostatné nasypte do džbánu. Bobuľky jemne rozmačkajte aby pustili šťavu ale nie úplne. Ja som použila metličku, určite každý v domácnosti nájde nástroj, ktorý na to poslúži 🙂 Pootrhávajte lístky bazalky, ak máte veľké kúsky, nasekajte si ich a vhoďte k ovociu, Pridajte do džbánu vodu, med a šťavu z polovice citróna. Druhú polovicu môžte nakrájať na menšie kúsky a pridať do limonády. Premiešajte a dajte vychladiť do chladničky. 

Ak máte limonádu dobre vychladenú, do pohárov dajte kocky ľadu, pár kúskov ovocia, ktoré ste si odložili bokom a zalejte. Môžte pridať ešte med ak máte radšej sladšie a užívajte ešte posledné dni tohto leta 🙂 Ja ich budem užívať v práci, na praxi v kuchyni alebo pri renovácii bytu. Môj manžel na Sicílii 😀 Ja si ale pustím takúto dobrú hudbičku a bude mi fajn 🙂

RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT